Podjela bodova...

Tresle se grede i vratnice...

Grčka
13.10.2012.
u 11:49

Specijalci čuvali Banovinu od pobjesnjelih navijača Hajduka

Nogometaši Grčke i BiH su u Ateni pred oko 17.000 gledatelja podijeli bodove odigravši 0:0. Po prigodama, posebno onima u prvom dijelu mogla se dogodili prava golijada, ipak, tako nešto se nije ostvarilo. Bilo je to odlično prvo poluvrijeme susreta između Grčke i BiH u kojemu ipak nije bilo pogodaka.

Sadržajan prvi dio

Okviri golova su se tresli čak tri puta i udarci u grede i vratnicu bili su i najizraženije prigode. Grci su dobro otvorili utakmicu, raspoloženi Samaras dobro je pobjegao po boku i dao odličnu loptu za Gekasa. Ipak, iskusni napadač nije zadržao mirnoću, pa je umjesto mreže pogodio vratnicu, napravio nevjerojatan promašaj. BiH je uzvratila nekoliko minuta kasnije nakon slobodnog udarca. Salihović je pucao izravno k golu, nesigurni Karnezis iz drugog pokušaja uhvatio je loptu. Igralo se nakon toga prilično oprezno na obje strane. Posjed lopte bio je uglavnom izjednačen. Kako je susret odmicao, rasplamsavala se tako i igra. Veliku je prigodu BiH imala u 24. minuti susreta, kada obrana domaćih nije reagirala na pravi način. Salihović je ubacio s lijeve strane, a Misimović je prihvatio loptu, šutirao i pogodio gredu. Nakon toga lopta je došla do Džeke, ali on nije uspio izvući neki dobar udarac, pa je njegov šut ukrotio domaći vratar. U 33. minuti odigrala se jedna sporna situacija pred vratima BiH, koja je mirisala i na kazneni udarac.

Sporne situacije

Gekas je pao nakon duela sa Zahirovićem u šesnaestercu, sudac nije svirao prekršaj, a u nastavku akcije Torosidis je zatresao gredu. BiH je uzvratila 10-ak minuta kasnije. Ponovno se odigrala jedna sporna situacija u kaznenom prostoru, ovoga puta u onom grčkom. Ubačaj Salihovića pokušao je stići Ibišević, koji se našao u sendviču dva igrača. Sudac nije dosudio ništa, a u nastavku akcije Medunjanin je dobro proigrao Lulića, čiji je udarac sjajno zaustavio Karnezis. Na odmor se otišlo pri neodlučenom rezultatu od 0:0.

Već u prvoj minuti nastavka Grci su zaprijetili. Fortounis je pucao iz kosa s lijeve strane, ipak vratar BiH Asmir Begović bio je siguran. Stadionom u Ateni začuo se veliki pljesak u 67. minuti kada je u igru ušao Karagounis, najpoznatiji grčki nogometaš i jedan od idola te nacije. Inače, u drugom dijelu tempo igre je znatno pao.

Sjajna intervencija

Igralo se pomalo tromo i nije bilo toliko izrazitih prigoda. Kako je utakmica odmicala sve više su popuštala koncentracija u dvije obrane. Rezultat toga bila je velika prigoda za Grke u 78. minuti susreta. Salpingidis je izašao sam pred Begovića, dobro i šutirao, ali je vratar BiH maestralno pročitao stranu u koju će mu Grk šutirati i sjajnom reakcijom spasio bh. vrstu. Par minuta kasnije rezervista bh. reprezentacije Stevanović mogao je možda biti i opasniji po gol grčke, da je njegov udarac bio malo ozbiljniji. Ovako ga je bez većih poteškoća ukrotio vratar Karnezis. Do kraja susreta nije bilo izrazitih prigoda ni na jednoj strani. Momčadi su morale biti zadovoljne s po jednim bodom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije