ODLUKA VLADE

Traži se zaduženje u iznosu od 20 milijuna dolara za navodnjavanje

Vlada
VL FOTO
16.03.2012.
u 09:36

Vlada je iz tekućih rezervi izdvojila određen iznos za pomoć HB županiji

Nakon što je uočeno kako se pojedine odredbe Zakona o porezu na dohodak pogrešno tumače i primjenjuju, jer nisu dovoljno jasno definirane, Vlada FBiH jučer je, u formi prijedloga, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila po hitnoj proceduri njegove izmjene i dopune.

Oporezivanje prihoda

Jedna od izmjena je i brisanje odredbi koje reguliraju oporezivanje prihoda fizičkih osoba ostvarenih sudjelovanjem u igrama na sreću i u nagradnim igrama, budući da će ovo pitanje biti regulirano Prijedlogom novog Zakona o igrama na sreću. Ova odredba počet će se primjenjivati šest mjeseci nakon stupanja ovoga zakona na snagu. Fizičke osobe kojima je, na temelju ugovora o životnom ili dobrovoljnom mirovinskom

osiguranju, po isteku ugovorenog razdoblja osiguranja, isplaćen osigurani iznos ušteđen od uplaćenih premija, prema predloženim izmjenama ovog zakona, neće imati obvezu obračunavanja i plaćanja poreza na dohodak na tako isplaćen iznos. Uvjet je da se na prihode od nesamostalne djelatnosti u vrijeme trajanja ugovora o osiguranju premije obračunati i uplaćeni obvezni doprinosi iz plaće i akontacija poreza na dohodak.

Tekuće rezerve

Isto se odnosi i na korisnike životnog ili dodatnog mirovinskog osiguranja za koje je tijekom razdoblja osiguranja premije uplaćivao poslodavac i na njih obračunavao i uplaćivao propisane doprinose. Kada su u pitanju financijske odluke iz “tekuće rezerve Vlade Federacije BiH”, proračuna FBiH, za 2012. godinu odobreno je izdvajanje 50.000 KM Federalnoj upravi civilne zaštite. Sredstva su namijenjena kao pomoć Hercegbosanskoj županiji za plaćanje troškova angažiranja poduzeća Krajina putevi d.o.o. Bihać na rasčišćavanju komunikacija na području HBŽ-a. Drugom donesenom odlukom istoj upravi odobreno je izdvajanje 10.000 KM na ime pomoći Crvenom križu FBiH. Podržana je inicijativa da se kreditnim zaduženjem kod Svjetske banke (IDA ) osiguraju sredstva za realizaciju Projekta razvoja navodnjavanja u iznosu do 20 milijuna dolara. (M.Medić)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?