LJUBUŠKI

Traže se izvješća o stanju i smjenama u školstvu

vijeće
VL FOTO
10.08.2010.
u 09:03

Dvije strane - koalicijska većina u OV-u (HDZ 1990., HSP BiH i NSRzB) s jedne i načelnik Barbarić (HDZ BiH) s druge strane, ostali pri svojim stavovima

Dvije strane u općinskoj vlasti Ljubuškog - koalicijska većina u OV-u (HDZ 1990., HSP BiH i NS RzB) s jedne i općinski načelnik Nevenko Barbarić (HDZ BiH) s druge strane, ostali su i dalje ukopani u rovove, odnosno čvrsto pri svojim stavovima i uvjerenjima da, kada je riječ o imenovanjima u regulirana tijela Općine Ljubuški, postupaju i rade po zakonu iako zastupaju i imaju suprotna mišljenja i tumačenja. To je rezultat redovite 19. sjednice Općinskoga vijeća Ljubuški za koju su bile planirane samo tri točke, a one se odnose na izbor novih članova u povjerenstvo za konačna imenovanja u regulirana tijela općine Ljubuški, koje će provesti i okončati raspisani natječaj.

Razrješenja

Vijećnici manjinskog HDZ BiH bili su protiv da se o ovim točkama uopće raspravlja i odlučuje tvrdeći da je cijeli taj postupak nezakonit, o čemu će konačni sud dati Ustavni sud FBiH, no vijećnička je većina izglasovala suprotno, a kad je rasprava počela vijećnici HDZ BiH nisu željeli u tome sudjelovati i napustili su sjednicu. Koalicijska većina je potom usvojila odluke kako je i planirala, razriješila dvojicu dosadašnjih članova povjerenstva, Milenka Brbora i Stjepana Botu, i umjesto njih imenovala nove - Jelenu Šimić i Denisa Primorca.

No, to nije bila jedina tematika o kojoj su raspravljali općinski vijećnici na redovitoj sjednici. Posljednji događaji u ljubuškom školstvu, smjena ravnatelja Gimnazije Mate Grbavca, i ravnatelja SSŠ Ruđera Boškovića Joze Pivca, od strane županijskog ministra obrazovanja Vjekoslava Čambera pobudila je njihovu pozornost pa su na dnevni red kao četvrtu točku stavili - stanje u ljubuškim osnovnim i srednjim školama.

Izvješća

Kad se o tome počelo raspravljati vratili su se u Vijećnicu i vijećnici HDZ BiH, a na kraju je usvojen zaključak da se na sljedeću sjednicu Općinskoga vijeća pozovu smijenjeni ravnatelji Mate Grbavac i Jozo Pivac, novopostavljeni v.d. ravnatelji Goran Skoko i Ivan Šaravanja te ravnatelj OŠ Marka Marulića Rade Bošnjak, i podnesu izvješća o posljednjim događajima i stanju u njihovim školama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?