LiNK

Traže manju cijenu električne energije za poduzeća

struja
VL FOTO
13.07.2010.
u 08:11

Elektroprivreda HZ HB za prošlu godinu je iskazala dobit za više od 23 milijuna KM. Sva javna poduzeća, pa i Elektroprivreda, trebala bi imati neke druge motive osim stjecanja dobiti i podjele dividendi

Udruga za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara pozvala je Regulatornu agenciju za električnu energiju (FERK) da smanji cijenu električne energije poduzećima. Navodi se kako je jedan od razloga zbog kojega se mala i srednja poduzeća nalaze u lošem položaju i cijena električne energije, koja je, prema njihovu mišljenju, previsoka. - Elektroprivreda BiH je u prvom polugodištu ostvarila veću proizvodnju i dobit.

Isto tako, Elektroprivreda HZ HB za prošlu godinu je iskazala dobit za više od 23 milijuna KM. Sva javna poduzeća, pa i Elektroprivreda, trebala bi imati neke druge motive osim stjecanja dobiti i podjele dividendi. Rad i opstanak malih i srednjih poduzeća ovise o tržištu, ali i ulaganjima velikih poduzeća koja su zamašnjak razvoja gospodarstva u BiH, ustvrdio je predsjednik Udruge LiNK Tomilav Majić.

Istaknuo je kako se i u ovoj godini, zahvaljujući dobrim klimatskim uvjetima, najavljuje rekordna proizvodnja hidroelektrana, a s druge strane mala i srednja poduzeća bilježe rekordan pad poslovanja. - Nadamo se da će FERK u skladu sa svojim ovlastima zaustaviti ovu tržišnu utakmicu i tražiti od elektroenergetskih poduzeća da rade na dobrobit svih potrošača i građana BiH, kazao je Majić. Zanimljivo je da je ova inicijativa upućena netom prije sjednice FERK-a koja je u četvrtak, a gdje bi se trebale donijeti odluke u tarifnom postupku koji je FERK pokrenuo za EP HZ HB.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?