Odluka

Traže 18.879 popisivača, prvi uvjet - čitak rukopis

Popis
13.06.2013.
u 09:58

Kod popisivača je važno da budu raspoloživi tijekom večernjih sati i vikendom za posao

Nakon pozitivne ocjene monitoring misije i potvrde Pitera Everersa da je BiH spremna za predstojeći popis u listopadu ove godine, Agencija za statistiku BiH intenzivirala je aktivnosti na terenu. Krajem prošlog tjedna najavljeno je da će natječaj za popisivače, instruktore i članove popisnih komisija na razinama općina i gradova biti objavljen 27. lipnja 2013. godine.

Veliko zanimanje

Na lokalnoj razini bit će angažirano 18.879 popisivača, i 2464 općinskih instruktora, a bit će obučeno i dodatnih 20%, a koji će biti angažirani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata. Iz Agencije za statistiku BiH su potvrdili da će natječaj biti objavljen 27. 6. 2013. godine na web-stranicama Agencije za statistiku BiH, Federalnog zavoda za statistiku, Republičkog zavoda za statistiku RS-a te u sredstvima javnog priopćavanja. Općine/gradovi i Distrikt Brčko BiH će objaviti tekst javnog poziva na oglasnim pločama i drugim javnim mjestima na području svoje općine/grada, uključujući i službene web-stranice.

To znači da će se kandidati moći prijavljivati za općinske i gradske popisivače i instruktore u razdoblju od 28. lipnja do 18. srpnja 2013. godine, u prostorijama popisnih komisija lokalne samouprave svaki radni dan od 10 do 15 sati. Za prijavu kandidata pripremljen je tipski obrazac “Prijava za sudjelovanje u popisu” tako da će kandidati dobiti i popunjavati ove obrasce prilikom prijave na javni poziv. Znači, kandidati će se prijavljivati osobno i isključivo u prostorijama popisne komisije lokalne samouprave tako što će popuniti navedeni obrazac. Prijava se popunjava maksimalno 15 minuta, tvrde u Agenciji za statistiku BiH.

Tko ima prednost

Kriteriji za izbor kandidata su: da je državljanin BiH; da ima najmanje 18 godina na dan kada; da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak; da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje; da je, ako je moguće, stanovnik naseljenog mjesta; da bude raspoloživ preko dana, uveče i vikendom za posao; da posjeduje psihofizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada; ako je popisivač, da ima čitak rukopis. Prednost će imati kandidati koji ispunjavaju navedene kriterije, a nezaposleni su. Kod popisivača je važno da rukopis bude čitak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?