PORUKA HRVATA

Tradicionalni božićni prijam u Sarajevu

Prijem
21.12.2012.
u 10:37


Veliki broj poznatih osoba, diplomata, političara, sinoć na božićnom prijmu

U zgradi parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu jučer je upriličen svečani božićni prijam koji već tradicionalno organiziraju hrvatski dužnosnici. Tisuće uzvanika okupilo se sinoć na prijmu kako bi pružili ruku, čestitali nadolazeći blagdan Božića hrvatskim dužnosnicima. Među njima je bio veliki broj predstavnika drugih stranaka i bošnjačkih i srpskih, predstavnika diplomatskog kora, međunarodnih dužnosnika, crkvenih velikodostojnika...

Poruka iz obraćanja


Ove godine domaćin svečanog prijma je bio predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda. - Okupili smo se kako bismo obilježili rođenje nove nade, dolazak Spasitelja svih naroda svijeta, to jest utjelovljenje Božje riječi - da proslavimo “svetkovinu nad svetkovinama” kako reče sveti Franjo za Božić. Od kada se prvi put slavio Božić u četvrtom stoljeću do današnjeg dana, obilježavanje datuma kada je spašen svijet za kršćane je postao univerzum za sve narode i vjere. Ovaj blagdan je prepoznat diljem svijeta kao znak ljubavi, veselja, poniznosti, i nesebičnosti – značajke koje nalazimo u svim svetim knjigama i koje su prepoznate kao temeljne vrijednosti ukupnog čovječanstva bez obzira na vjeroispovijest, naciju ili boju kože. Upravo ove vrednote su prijeko potrebne bosanskohercegovačkom društvu kako bismo zajamčili dugoročno blagostanje i mir ovoj vrtložastoj zemlji, nama ovdje okupljenima, a napose nadolazećim generacijama – to jest našoj djeci i njihovoj. Ovo nije populistička floskula – ovo zaista u svom srcu priželjkujem. To možemo jedino postići međusobnim razumijevanjem i uvažavanjem kao tri ravnopravna i konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, a posebno što se tiče najmalobrojnijeg i najugroženijeg hrvatskog naroda – de facto, a ne samo de jure. U svojoj poslanici Korinćanima Pavao je napisao - “On koji je bio bogat, zbog nas postade Siromašan, da bi nas obogatio Svojim bogatstvom”.

Ljubav i uvažavanje

Shodno ovoj poruci, ako budemo svi u BiH samilosni te iskrena srca jedni prema drugima, smatram da možemo dugoročno živjeti u blagostanju i zajamčiti trajni mir žiteljima ove zemlje. Neka toplo svjetlo Božića uđe u vaša srca, i neka se Božić očituje u međuljudskoj ljubavi i uvažavanju. Vjernicima katolicima i njihovim bližnjima usrdno želim blagoslovljen i čestit Božić, a vjernicima pravoslavne ispovijesti za nadolazeći Božić iskreno čestitam i želim mir Božji. Svima vam zajedno želim obilje zdravlja, mira, sreće i uspjeha u novoj 2013. godini - kazao je sinoć u svom obraćanju predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?