Berkovići

Tope snijeg da bi imali pitke vode, krovovi se urušavaju..., život stao

zima
VL FOTO
11.02.2012.
u 14:52

Načelnik općine Ranko Lučić kaže kako ima sela u kojima ne znaju što je sa stanovništvom

Općina Berkovići u istočnoj Hercegovini danima je bila u blokadi. Snijeg je potpuno obustavio život u ovom dijelu istočne Hercegovine. Panika je bila i zbog velikih količina snijega na krovovima. Prijetilo je i urušavanje.

Pomoć Vlade RS-a

Sa zgrade općine u Berkovićima još nisu skinuti božićni i novogodišnji ukrasi, popularni ledenjaci. Danas imaju prave ledenjake, a prioritet nije skidanje ukrasa nego skidanje snijega s krovova. Nakon što je premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić osigurao dodatnih pedeset tisuća maraka za gorivo vozilima koja probijaju snijeg, nakon višednevne blokade i vapaja načelnika općine Ranka Lučića put do Berkovića je priobijen. Radi se i na probijanju putova do udaljenijih sela, koja su bila ostala bez struje, a veći dio stanovništva ove općine je i bez vode.

Na ulicama ove općine s oko 3000 stanovnika mogu se sresti tek rijetki prolaznici. Oni koji su izišli po hranu. Lijekovi su u neka sela dostavljani helikopterom, a zbog zamrznutih cijevi brojni su topili snijeg kako bi uopće imali pitke vode.

Na ulici su prolaznici rijetki, a izlaze samo oni koji moraju. Lučić kaže da ima sela u kojima ne znaju šta je sa stanovništvom.

Urušavanje krovova

- Pojedine obitelji ne mogu doći do svojih štala kako bi nahranili stoku iz jednostavnog razloga što su stari i nemoćni, dok ima slučajeva da su neki domaćini stoku selili i po nekolika puta, jer su im se krovovi štala obrušavali, kazao je Ranko Lučić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?