UPOZORENJE

Tko se ne verificira do 3. kolovoza, ostaje bez svoje ušteđevine

ljubljanska
vl
26.06.2010.
u 11:30

Želim izvršiti svoju profesionalnu obvezu sukladno zakonu i kodeksu, tvrdi odvjetnik Pašić

-Želim izvršiti svoju profesionalnu i moralnu obvezu sukladno Zakonu o odvjetništvu i Kodeksu odvjetničke etike te ne preuzimam nikakvu odgovornost za moguće štetne posljedice koje bi nastupile kod pojedinih deviznih štediša, stoji u pismu pravnog zastupnika Udruge građana za povrat stare devizne štednje odvjetnika Ekrema Pašića.

Obvezno verificiranje

U svom pismu Pašić preporuča štedišama da se opredijele za verifikaciju, a “sukladno novonastalim uvjetima vezanim uz pilot-presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu”, stoji u pismu. Na kraju odvjetnik naglašava kako više nije moguće ulagati žalbe sudu, a i oni iz Strasbourga upućuju na verifikaciju. Stare devizne štediše, od kojih je većina svoj novac stekla teškim radom u inozemstvu, po tko zna koji put ne znaju što učiniti. Čekali su pravdu od Strasbourga, a dobili su odgovor da bi mogli bi ostati bez svoga novca. I iz Ministarstva financija poručuju da oni koji nisu verificirali deviznu štednju, moraju to odmah učiniti jer bi mogli ostati bez novca. Federalno ministarstvo financija odredilo je 3. kolovoza 2010. kao zadnji rok za verifikaciju stare devizne štednje za one štediše čija je stara devizna štednja deponirana kod domaćih banaka na teritoriju FBiH (isključujući Ljubljansku banku, Invest banku i druge strane banke na teritoriju BiH).

Nišić protiv

Predsjednik Upravnog odbora Udruge za povrat stare devizne štednje Svetozar Nišić tvrdi da postoji 1.600 kilograma dokumentacije pred Međunarodnim sudom. -Čekamo presudu u prosincu za blizu 15.300 štediša. Obveznice su prijevara i pljačka; obveznice su zamka da devizni štediša potpiše ono što su oni opljačkali, da to verificiraju, naglasio je Nišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?