Vlada RH

Tko je u BiH dobio pomoć od Hrvatske?

jadranka kosor
Marko Lukunić/PIXSELL
30.07.2010.
u 12:06

Vlada je najviše novca, 10 milijuna izdvojila za projekte iz oblasti kulture, zatim 6,6 milijuna za obrazovne i znanstvene projekte, a još 1,4 milijuna kuna otišlo je za potporu u oblasti zdravstva

Na kraju jučerašnjeg zasjedanja Vlada je donijela odluku o raspodjeli potpore za obrazovne, kulturne, znanstvene i zdravstvene programe i projekte od interesa za hrvatski narod u BiH iz državnog proračuna RH za 2010. godinu u iznosu od 18 milijuna kuna. Vlada je praktično samo potvrdila ono što joj je dostavilo povjerenstvo sastavljeno od nekoliko saborskih zastupnika i predstavnika ministarskih resora iz kojih se izdvaja novac.

Od 18 milijuna za programe i projekte iz područja kulture izdvaja se 10 milijuna kuna. Programi i projekti iz područja obrazovanja i znanosti podržani su sa 6,6 milijuna, a za zdravstvene projekte namijenjeno je 1,4 milijuna kuna. Vlada je zadužila Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi da s korisnicima novčane potpore najkasnije za 15 dana od dana donošenja ove Odluke potpišu ugovore o financijskoj potpori za provedbu odobrenih programa i projekata.

Od potpore iz RH najviše novca izdvojeno je za projekte koje je kandidirala Katolička crkva i njezine ustanove bilo da se radi o obnovi crkava, samostana, župnih dvorova do školskih ustanova koje su u okrilju Crkve. Također, značajan dio novca i ove godine otišao je za kulturno-umjetnička društva, obnovu školskih objekata ili izgradnju potpuno novih škola. Najviše novca, po 200.000, dobili su mostarska katedrala i Srednja škola, koja je u izgradnji, u Čitluku.

 

KOMPLETAN SPISAK ONIH KOJI SU DOBILI POMOĆ VLADE RH PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA.

Ključne riječi

Komentara 4

MI
mitar
13:13 30.07.2010.

Placanje glasova svojim poslusnicima

DO
doktorica
21:45 30.07.2010.

Nema više milijuna.....

OB
-obrisani-
23:36 30.07.2010.

Prije 5 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?