Ruka pomirenja

Tihić uputio poruku pomirenja: Spremni nastaviti sa SDP-om

SDA
11.10.2012.
u 09:14

Postoji i druga opcija, a to je uspostava nove parlamentarne većine bez SDP-a. SDA je spreman i sam ići u vlast s predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda, kaže Tihić

Predsjednik SDA Sulejman Tihić, uputio je jučer poruku pomirenja nekadašnjem koalicijskom partneru Zlatku Lagumdžiji.

Stabilizirati vlast

Kaže da je SDA u interesu građana spreman nastaviti suradnju sa SDP-om. - Za izlazak iz krize neophodno je stabilizirati vlast na svim razinama, formirati parlamentarne većine i raditi na rješavanju problema, kazao je Tihić, dodajući da izlaz iz aktualne krize vidi u ponovnoj uspostavi parlamentarne većina kakva je postojala prije jednostranog raskida koalicije od SDP-a. - Nismo sretni zbog toga što to moramo zagovarati, ali radi države i naroda mora nam to biti varijanta. Ako SDP ne želi to, mi ćemo raditi na uspostavi nove parlamentarne većine. Tražit ćemo da na razini države s nama radi još jedna stranka, a na razini županija ćemo se ograničiti na one stranke koje ne pripadaju, da ne kažem ovoj antidržavnoj koaliciji SDP i SBB, izjavio je Tihić. Prema njegovim riječima, postoji i druga opcija, a to je uspostava nove parlamentarne većine bez SDP-a. SDA je spreman i sam ići u vlast s predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda, ali uvjet za to je, kaže Tihić, postojanje konkretnog političkog dogovora i uvjeta. Naglasio je da su na ovim izborima građani pokazali da SDP smatraju odgovornim za stanje i krizu u BiH, kao i da su prozreli politiku SBB-a i da su im poručili kako je ovo početak kraja stranke. Tihić je naglasio da pobjeda SDA na izborima daje politički legitimitet stranci i obvezuje je da se uključi u rješavanje problema. - Prema preliminarnim rezultatima, SDA je ponovno najveća i najjača stranka u BiH. Prema svim parametrima, imamo oko 300.000 glasova, najviše vijećničkih mandata, oko 600, te najviše načelničkih mjesta, između 34 i 41, kazao je Tihić, uz napomenu da je SDA ostvario napredak od oko 50 posto u odnosu na izbore iz 2010..

Cilj i prioritet BiH

Tihić je kazao i kako biračko tijelo u BiH sazrijeva, te ukazao na rast podrške SDA za oko 100 tisuća glasova u odnosu na izbore održane 2010. SDA je predstavila i kandidate koji su osvojili načelničke pozicije. Tihić je predstavljajući ih rekao da njihov osnovni cilj i prioritet mora biti BiH, država ravnopravnih naroda i građana. Prosječna starosna dob kandidata izabranih na proteklim izborima je 40 godina, a Tihić je istaknuo da nije zadovoljan spolnom strukturom izabranih načelnika, navodeći da je jedino kandidatkinja Amra Babić osvojila načelničko mjesto. SDA je svoju „probosansku orijentaciju“, kaže Tihić, potvrdio osvajanjem načelničkih pozicija u RS-u, poput Srebrenice i Vukosavlja, te podsjetio na 11 mjesta, koliko je ova stranka osvojila u skupštini općine Srebrenica.

Komentara 1

VR
vrisak
09:38 11.10.2012.

majku vam bezobraznu jeli mislite da narod kupuje vas igrokaz??? gadite mi se..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?