Otvoreni sastanak

Tihić: Nastaviti s odgovornim radom i odnosom prema BiH

sulejman tihić
Arhiva VL
08.06.2012.
u 17:08

Tihić je kazao da treba nastaviti odgovorno raditi u skladu s dosadašnjom praksom i postignutim rezultatima

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić i članovi Kolegija Stranke održali su danas odvojene radno-konzultativne sastanke s predstavnicima SDA koji su u nekim županijama obnašali pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti te predsjednicima uprava i izvršnim direktorima javnih tvrtki Federacije BiH.

Razgovarano je o stvarnim razlozima raskidanja koalicije između SDP-a i SDA i zaključeno da je neslaganje u vezi sa proračunom BiH za 2012. godinu poslužilo samo kao povod za ovaj nepromišljen i neodgovoran potez SDP-a, prije svega prema državi BiH i svim njenim narodima i građanima, navodi se u priopćenju SDA. Stvarni razlozi raspada koalicije su kontinuirana nastojanja SDP-a da od SDA napravi koalicijskog poslušnika, a ne partnera, što SDA zasigurno, ni u ovoj, niti u bilo kojoj drugoj koaliciji, nikada neće biti, ističu u ovoj stranci. Navodi se da su uzroci stalni pokušaji stavljanja operativnog rada policijskih agencija i organa pod političku kontrolu, neprincipijalne i neadekvatne kadrovske promjene i još prisutan model jednostranog i centraliziranog donošenja odluka prema \"praksi Centralnog komiteta KP\".

Pitanje proračuna, odnosno globalnog fiskalnog okvira je pitanje opstanka države BiH. Svi sudionici sastanaka jedinstveni su u mišljenju da se radi o antidržavnom fiskalnom okviru koji BiH zaključava za naredne tri godine i ne dozvoljava rebalansiranje državnog proračuna, što u aktualnoj situaciji nedostatka sredstava za rad mnogih agencija i institucija predstavlja i više nego neodgovoran i upitan potez SDP-a.

Predsjednik Tihić je prisutnima kazao da treba nastaviti odgovorno raditi u skladu s dosadašnjom praksom i postignutim rezultatima, te da učine dodatne napore da se trenutne političke razmirice ne bi odrazile na postignuti nivo suradnje i ugrozile ekonomski razvoj sredina i kompanija.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:53 08.06.2012.

Tihic-u , uvalio si noz Hrvatima u ledja pri formiranju FBiH, kad si zajeno sa Lazglumdjijom izbacio letimne predstavnike Hrvata iz vlasti. Sad ti se to vraca. Samo sto Covic mora biti pazljiv sto radi, jer ce sa Lazglumgjijom proci kao i Tihic.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?