Chelsea - Manchester United

Terry po osvetu, "glupi" dečko Rooney propustio trening

'Chelsea\'s English defender John Terry (L) commiserates with Chelsea manager Avram Grant after losing the final of the UEFA Champions League football match against Manchester United at the Luzhniki s
'ADRIAN DENNIS'
06.04.2011.
u 09:40

Kada su kuglice ždrijeba četvrtfinala Lige prvaka spojile Chelsea i Manchester United, branič Chelseaja John Terry sigurno se sjetio 21. svibnja 2008. godine

Naime, tog su dana u Moskvi finale Lige prvaka igrali Chelsea i Manchester, a baš je Terry bio tragičar jer je promašio jedanaesterac koji bi klubu sa Stamford Bridgea donio pokal. Na kraju su podignutih ruku s terena otišli crveni vragovi.

Ancelotti s četiri trofeja LP-a

– Van der Saar je otišao u krivu stranu, no poskliznuo sam se u ključnom trenutku i umjesto u praznu mrežu pogodio stativu. Često se prisjetim te utakmice, znam da će me to pratiti cijeli život – prisjetio se Terry, koji je u Ligi prvaka doživio još mnogo frustracija, poput ispadanja od Barcelone i Liverpoola.

– Vrijeme je da vratimo Unitedu i konačno osvojimo Ligu prvaka jer je mnogo suigrača, uključujući i mene, već u tridesetima. Nadam se da ćemo uspjeti ove godine, pred našim navijačima u Londonu – vjeruje Terry.

I Chelseajev trener zna koliko njegovim igračima znači Liga prvaka.

– Njima to više nije san nego opsesija. Na jučerašnjem treningu rekao sam im da im je do tog cilja ostalo još samo 450 minuta – slikovit je Ancelotti, koji u svojoj trenerskoj karijeri već ima dvije osvojene Lige prvaka.

A dvaput ju je osvajao i kao igrač.

Poput Ancelottija, dvije Lige prvaka kao trener ima i Alex Ferguson.

– U ovim dvobojima nema favorita, jedni o drugima sve znamo. Nadam se da će odlučiti veća inspiracija mojih igrača – kaže Ferguson, koji ima velikih problema sa psihičkim stanjem svog najboljeg igrača Waynea Rooneyja.

Ljutit na cijeli svijet

Naime FA je s dvije utakmice neigranja kaznio Rooneyja zbog proslave gola protiv West Hama sočnim psovkama u kameru, a zbog velikog pritiska novinara propustio je i jučerašnji trening.

– Obožavam Rooneyja kao igrača, no očito je da ima velikih psihičkih problema. Zbog ispada ponekad mi se čini kao zaista glup dečko – rekla je engleska nogometna legenda Tony Adams.

Rooneyjev slučaj komentirao je i trener Tottenhama Harry Redknapp.

– Kazna je pravedna. Rooney mi se čini kao da je uvijek ljutit na cijeli svijet. Ne shvaćam takvu proslavu gola, ne mogu se sjetiti da je legendama poput Bobbyja Charltona ikada palo na pamet tako slaviti – ciničan je Redknapp.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije