napad ili nesreća?

Tel Aviv: Kamionom na pješake; jedan mrtav, 17 ozlijeđenih

tel aviv (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.05.2011.
u 14:19

Palestinci danas obilježavaju "dan katastrofe" u spomen na stotine tisuća mrtvih i prognanih koji su stradali zbog opiranja stvaranju Izraela 1948. godine.

Jedan muškarac poginuo je, a još 17 ih je ozlijeđeno nakon što se mladič kamionom zabio u vozila i pješake u Tel Avivu. Za upravljačem kamiona bio je 22-godišnji Arapinu iz sela Kafr Qassem 30-kilometara udaljenom od Tel Aviva, a policija još uvijek pokušava utvrditi radi li se o teroritičkom napadu ili o uobičajenoj nesreći.

Izraelske službe sigurnosti u pripravnosti su zbog proslave dana "Nakba" ("dan katastrofe") u spomen na stotine tisuća mrtvih i prognanih Palestinaca koji su stradali zbog opiranja stvaranju Izraela 1948. godine. 

U pojasu Gaze izraelski su tenkovi danas ispalili dvije granate na skupinu prosvjednika koja se približavala utvrđenoj izraleskoj granici, ranivši oko 15 maloljetnika - tvrde palestinske vlasti. Jedan od ranjenih dječaka nalazi se u kritičnom stanju, javlja CNN.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije