Finale

Tekma za poželjeti – Zrinjski na Sarajevo

Sarajevo
26.09.2012.
u 09:54

Široki putuje u Orašje, Čapljina protiv Olimpica

Ždrijeb osmine finala kupa BiH svi njegovi sudionici željno su čekali. A nakon izvlačenja, opći stav svih bio je “idemo se nadigravati, pa kome obojci, kome opanci”...

Bez straha

- Ždrijeb nas opet nije mazio. Nakon Rudara u gostima, idemo na Sarajevo, koje smo najmanje željeli. Klub s Koševa u naletu je, niže pobjede, ima jaku momčad s puno kvalitetnih igrača. Sve to respektiramo, ali želimo prolaz i vjerujemo u sebe. Pa, idemo 11 na 11 i tu nema straha. Moji suradnici i ja korektno se odnosimo prema igračima i radu, a sve to donosi rezultate - bio je komentar na ždrijeb trenera Zrinjskog Dragana Perića:

- Poželio sam nekog lakšega. Mislim kako smo i dobili takvog, iako cijenimo Orašje, ali naša kvaliteta trebala bi biti prevaga - zadovoljan je trener Širokoga Brijega Slaven Musa:

- Radujemo se susretu protiv Širokobriježana. Igrali smo 2006. protiv njih u finalu Kupa i pobijedili (0:0, 3:0 p.p). Ali, bila su to neka druga vremena... Nakon puno vremena u Orašju će igrati jedan premijerligaš, to bi trebalo privući publiku. Već smo prošli Slobodu na jedanaesterce, zatim Modriču u gostima 1:0, iako smo tamo mogli zabiti desetak pogodaka... Imamo mladu i neiskusnu momčad, ali se ipak potajno nadamo prolazu, kaže čelnik Orašja Ivo Ivkić.

Neizvjesnost


Puno neizvjesnosti mogao bi donijeti okršaj Zvijezda – Velež. Mostarce će na tom susretu voditi novi trener, nakon što je smijenjen Asmir Džafić. Na papiru branitelj naslova kupskoga pobjednika Željezničar favorit je u dva sudara sa Slavijom: - Ždrijeb nam je bio naklonjen. Jači smo i siguran sam u naš prolaz - samouvjeren je vezni nogometaš sarajevskog Željezničara Nermin Jamak:

- Prvu utakmicu protiv Radnika igramo u Gabeli. Volio bih da je obrnuto. Ali, naše su ambicije ući među osam najboljih. Igramo sve bolje, što smo dokazali u nedjelju protiv Veleža, te prošle srijede kada smo u kupu slavili u Travniku. Novi trener Ivan Katalinić unio je u momčad pozitivnu kemiju, svi dišemo kao jedan - kaže sve bolji čuvar mreže Goška Antonio Soldo.

Svi su uoči izvlačenja poželjeli izvući drugoligaša Rijeku – sreća je pomilovala Čelik. Prva utakmica je u Zenici, ali Rijeka od uzvrata u Vitezu očekuje puno. Pa i prolaz, zašto ne? Olimpic je u šesnaestini finala prošao Viteza kroz ušice igle. Ni protiv Čapljine neće mu biti lako, jer uzvrat je na Bjelavama, gdje je već pokleknuo favorizirani Borac. U susretu Sutjeska – Sloga, Dobojlije su blagi favorit, jer se prvi susret igra u Foči.

Prvi susreti osmine finala igraju se 3., uzvratni su 17. listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije