Posušje

Talijani u Posušju kane graditi tvornicu za europsko tržište

Posušje
03.11.2012.
u 11:42

U buduću tvornicu, koja bi se smjestila u Posušju, vlasnici bi uložili milijun eura

U Posušju traže izlaze iz trenutno slabijeg stanja gospodarstva i novih projekata. Udruga gospodarstvenika, općinska vlast, te pojedine uspješne tvrtke s partnerima, kao što je Weltplast, čine iskorake za sustavniji razvitak.

Jedan od sastanaka s predstavnicima svjetskih kompanija koje proizvode zračne kompresore, talijanska FIAC Aiir Compressors iz Bolonje pokazao je neke nove vidike u smjeru suradnje. Talijani traže povoljne lokacije za gradnju tvornice zračnih kompresora za tržište jugoistočne Europe. Na prijedlog jednog talijanskog partnera posuškog Weltplasta, suvlasnik FIAC-a Fabio Lucchi pristigao je u Posušje. Na poticaj Udruge gospodarstvenika i Franje Širića, vlasnika Weltplasta, u Posušju je nedavno održan radni sastanak radi moguće gradnje tvornice u Poslovnoj zoni Osrdak. Predstavnici posuške vlasti, već stare i nove, objasnili su uvjete registracije novog društva. Posebno je naglašeno kako se svi poslovi oko registracije mogu završiti za oko šest mjeseci. Fabrio Lucchi prezentirao je svoju kompaniju i razloge gradnje tvornice u ovom dijelu Europe. U buduću tvornicu vlasnici bi uložili oko milijun eura, a započela bi rad s najmanje 30-ak radnika.

To je vijest koje daje nadu za brojne nezaposlene u posuškom kraju, jer posuška općina ima puno nezaposlenih, posebice mladih, i više umirovljenika nego zaposlenih u svim područjima privređivanja i usluga.

Ključne riječi

Komentara 1

SP
Spezispezi
13:56 03.11.2012.

Malo morgen. Ne treba puno pameti za prepoznati korumpiranu i nesposobnu lokalnu vlast, tamo gdje ni drača ne raste i gdje su strane investicije i do sada bile velika 0, ni mačka ne može proći a da ne plati mito. Biti će opet, kolki je moj dio i sve ode nizvodu !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?