Referendum

Svjetski mediji: Oko 60 posto Hrvata poduprijeti će ulazak u EU

Glasanje na referendumu (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
22.01.2012.
u 13:02

BBC-ev dopisnik za Srednju Europu, Nick Thorpe, zaključio je da je entuzijazam primanja Hrvatske među članice Unije oslabio od prije nekoliko godina.

- Istraživanja pokazuju kako će oko 60% Hrvata poduprijeti ulazak u EU te kako sve glavne političke stranke također podupiru ulazak - izvještava BBC o provođenju referenduma o ulasku u EU koji se provodi u Hrvatskoj. Navode kako se protivnici ulaska u Uniju boje gubitka suvereniteta nakon samo dvadeset godina samostalnosti.

- Hrvatska neće izgubiti svoj suverenitet. Europa neće riješiti sve naše probleme, ali to je velika prilika - prenose izjavu predsjednika Ive Josipovića, a BBC-ev dopisnik za Srednju Europu, Nick Thorpe, zaključio je da je entuzijazam primanja Hrvatske među članice Unije oslabio od prije nekoliko godina, međutim, sve glavne parlamentarne stranke podržavaju ulazak, kao i većina srpske manjine, dodao je.

BBC prenosi i "iznenađujući potez" generala Gotovine koji je poručio da se glasa za ulazak u uniju. te dodaju kako je njegov bijeg odgodio ulazak Hrvatske u EU što je izazvalo val antieuropskih osjećaja među građanima u Hrvatskoj.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?