SUĐENJE

Svjedoci optužnice “Liska” već mrtvi

radić
VL FOTO
16.12.2011.
u 09:46

Tužitelj Đikić, koji nije znao da su neki svjedoci u međuvremenu umrli (!?), optužnicu zasniva na liječničkim nalazima RMC-a “Dr. Safet Mujić”, videozapisima i intervjuima s tadašnjim čelnim ljudima Mostara

Na Županijskom sudu jučer je započelo suđenje Marku Radiću Maki (52), Josipu Cvitanoviću (37), Boži Periću (46), Željku Planiniću (43) i Zlatku Pavloviću (38) zbog izazivanja opasnosti po život ljudi i smrti jedne osobe u veljači 1997. u Liska parku u Mostaru.

Postupak protiv Ivana Hrkaća (44) iz Š. Brijega odvojen je jer se nije pojavio na pretresu. Po optužnici, koju zastupa tužitelj Sead Đikić, Radić je na dužnosti načelnika PU Mostar u zapadnom dijelu grada rukovodio skupinom policajaca te da su 10. veljače 1997. u 14 sati naoružani pištoljima i palicama zajedno napali skupinu od nekoliko stotina građana bošnjačke nacionalnosti uslijed čega je smrtno ranjen Šefik Sulejmanović, a Seid Maksumić i Safet Radoš teško, a lakše njih još 22.

Tužitelj Đikić, koji nije znao da su neki svjedoci u međuvremenu umrli (!?), optužnicu zasniva na liječničkim nalazima RMC-a “Dr. Safet Mujić”, videozapisima i intervjuima s tadašnjim čelnim ljudima Mostara, priopćenjima za javnost nekih stranaka i dužnosnika u Vladi HNŽ-a te snimkama HTV-a Mostar. S druge strane, odvjetnici Nino Gvozdić, Mario Bogdanović, Davor Martinović, Dragan Barbarić i Karlo Sesar navode da posjet građana bošnjačke nacionalnosti nije bio unaprijed najavljen. Suca Slavka Pavlovića suđenje je zakazao 12. siječnja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
23:25 17.12.2011.

rahmetli mujo, je majke mi on me ubio ,kaze tuzitelj i nastavi tuzbu hahahaaaa

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?