ISTRAŽIO GLASSDOOR

Znate li u kojim je tvrtkama najbolje raditi?

posao
07.12.2016.
u 16:48

Dobar rezultat tehnoloških tvrtki moguće je velikim dijelom objasniti značajnim podizanjem standarda u odnosima prema zaposlenicima zbog toga što je kvalitetnih kadrova na tržištu nedovoljan kako bi se zadovoljila potražnja.

Svake godine platforma za zapošljavanje Glassdor dodjeljuje nagrade Employees' Choice Awards tvrtkama koje se smatra najpoželjnijim radnim mjestom, temeljem više od 2,1 milijuna anonimnih recenzija koje su prikupili od svojih korisnika. 

I ove godine tehnološke tvrtke snažno su zastupljene: ima ih 20 među prvih 50 kompanija za koje najbolje raditi u Sjedinjenim Državama, piše Tportal.hr. 

Odmah iza prvoplasirane konzultantske tvrtke Bain & Company tako se smjestio Facebook. Google je na četvrtoj, a World Wide Technology na petoj pozciji. Od tehnoloških divova tu su još i Salesforce, SAP, LinkedIn i Adobe.

Dobar rezultat tehnoloških tvrtki moguće je velikim dijelom objasniti značajnim podizanjem standarda u odnosima prema zaposlenicima zbog toga što je kvalitetnih kadrova na tržištu nedovoljan kako bi se zadovoljila potražnja. 

U uredu američkog predsjednika procjenjuju kako u SAD-u postoji pola milijuna otvorenih radnih mjesta za informacijske djelatnosti i tehnologiju. Taj bi se broj trebao udvostručiti tijekom iduće četiri godine. 

Stoga se tvrtke bore za zaposlenike nesvakidašnjim povlasticama kao što su besplatna hrana, masaže, prostori za drijemanje i jogu, prijevoz na posao... Redom nezamislive radnicima iz prethodne generacije. 

Tako je, recimo, prije dvije godine Twitter je kupio dvije kolibe iz 19. stoljeća za svoj ured u San Franciscu. Facebook je produljio obiteljski dopust na četiri mjeseca, a iz Etsyja je stigla najava kako će ponuditi šest mjeseci. I to jedinoj visokoindustrijaliziranoj državi koja radnicima uopće ne jamči plaćeni dopust te vrste.

Takva praksa ima pozitivnog učinka i na tvrtke iz drugih sektora, kao i na definiciju dobrog radnog okruženja, kažu u Glassdooru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?