Stoltenberg potvrdio

Zelenski pozvan na summit NATO-a u srpnju

Zelenski
AFP PHOTO
05.04.2023.
u 10:46

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvan na predstojeći summit Saveza koji će se u srpnju održati u Vilniusu, glavnom gradu Litve.

"Veselimo se susretu sa Zelenskim na našem summitu u srpnju u Vilniusu", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara vanjskih poslova država članica NATO-a s ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom.

Stoltenberg je ponovio da NATO ostaje privržen svojoj politici otvorenih vrata i da je spreman pomagati Ukrajini koliko god bude trebalo, prenosi Index.hr. 

"Saveznici su jasno rekli da ostajemo privrženi NATO-ovoj politici otvorenih vrata. Pozivamo Ukrajinu da nastavi s reformama, čak i u teškim vremenima. Razgovarali smo o važnosti protukorupcijskih mjera, vladavini prava i pravima manjina", rekao je Stoltenberg.

"Nema boljeg rješenje za osiguranje euroatlantske sigurnosti od mogućeg članstva Ukrajine u NATO-u"

"Snažna, neovisna Ukrajina od ključne je važnosti za stabilnost euroatlantskog prostora", istaknuo je glavni tajnik. Ministar Kuleba je izjavio da bi članstvo Ukrajine u NATO- bilo u najboljem interesu za euroatlantsku sigurnost.

"Nema boljeg rješenja za osiguranje euroatlantske sigurnosti u cjelini od mogućeg članstva Ukrajine u NATO-u", rekao je Kuleba u sjedištu NATO-a po dolasku na sastanak s ministrima vanjskih poslova država članica Saveza.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?