skriva se

Zelenski poručio liderima EU: Ovo je možda posljednji put da me vidite živog

25.02.2022.
u 19:04

Zelenski je pozvao lidere EU da poduzmu daljnje korake protiv Rusije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je čelnicima Europske unije kasno sinoć da je to možda posljednji put da ga vide živog. Od tada se, iz sigurnosnih razloga, krije na nepoznatoj lokaciji.

Ovo je prenio europski diplomat u razgovoru za novinsku stranicu Walla, a koji je upućen u sinoćnje razgovore, prenosi Times of Israel.

Diplomat kaže da je Zelenski pozvao lidere EU da poduzmu daljnje korake protiv Rusije i da je sastanak završen odlukom o uvođenju dodatnih sankcija Moskvi, prenosi Klix. 

Talijanski premijer Mario Draghi koji je sudjelovao na konferencijskom razgovoru rekao je jutros u parlamentu da se Zelenski trenutno krije u Kijevu.

"Trebali smo jutros razgovarati telefonom, ali više nije bio dostupan", kazao je Draghi.

Švedska premijerka Magdalena Andersson, koja je također bila na sinoćnjem sastanku, potvrđuje Wallin izvještaj. Ona je za švedsku novinsku agenciju rekla da je "ovo možda bio posljednji put da smo vidjeli Zelenskog".

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je pozvao predsjednika Rusije Vladimira Putina na pregovore.

"Želim prenijeti poruku ruskom predsjedniku, borbe su u tijeku po cijeloj zemlji, počnimo pregovore da spriječimo umiranje ljudi", napisao je on.

Kremlj je navodno spreman na pregovore, ali pod određenim uvjetima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije