Ukrajinski predsjednik

Zelenski pohvalio vojnike tijekom posjeta istočnoj Ukrajini

Volodimir Zelenski
Ukrainian Presidential Press Ser
18.04.2023.
u 18:25

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je u utorak ukrajinske vojnike u malenom istočnom gradu Avdiivki, zahvalivši im na služenju domovini i upoznavši se sa situacijom na bojišnici, objavio je njegov ured.

Avdiivka je bila jedna od glavnih meta ruske zimske ofenzive kojom su ruske snage postigle samo maleni napredak na istoku Ukrajine.

"Čast mi je biti danas ovdje, zahvaliti vam na vašoj službi, za obranu naše zemlje, Ukrajine, naših obitelji", rekao je Zelenski odlikujući vojnike u golemom industrijskom skladištu, po video snimci koju je objavio njegov ured.

"Želim vam samo pobjedu - to želim svim Ukrajincima, to nam je svima jako važno."

Zelenski je posjetio i bolnicu s ranjenicima kojima je također podijelio odličja.

Na snimci se vide i teško oštećene stambene zgrade u gradu u kojem je ostalo oko 1800 civila.

Zelenski je zadnjih tjedana nekoliko puta posjetio ukrajinske vojnike, uoči očekivane ukrajinske proljetne protuofenzive.

Kremlj je objavio da je ruski predsjednik Vladimir Putin također obišao ruske vojnike u Ukrajini. U ponedjeljak je posjetio okupirane dijelove Hersonske i Luhanske oblasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?