'IZBORI NISU PRIMJERENI U OVO VRIJEME'

Zelenski: Neodgovorno je govoriti o održavanju izbora, treba se koncentrirati na vojne izazove

Volodimir Zelenski
ABACA/ABACA
07.11.2023.
u 07:07

"Svi razumijemo da sad, u ratno vrijeme, kad postoje mnogi izazovi, da je krajnje neodgovorno uključiti se u teme povezane s izborima na takav frivolan način", rekao je u svome noćnom obraćanju ukrajinski predsjednik

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je bilo neodgovorno uključiti se u razgovore o održavanju izbora u Ukrajini u ratno vrijeme i pozvao je na jedinstvo kako bi se izbjegle besmislene političke rasprave. 

Zelenskij je rekao da je ključno koncentrirati se na vojne izazove s kojima se zemlja suočava dok pokušava odbiti ruske okupatorske snage s gotovo petine svoga teritorija. "Svi razumijemo da sad, u ratno vrijeme, kad postoje mnogi izazovi, da je krajnje neodgovorno uključiti se u teme povezane s izborima na takav frivolan način", rekao je u svome noćnom obraćanju.

 "Moramo shvatiti da je ovo vrijeme obrane, vrijeme borbe, o kojem ovisi sudbina države i njezinih ljudi. Vjerujem da izbori nisu primjereni u ovo vrijeme". Izbori su zabranjeni prema ratnom stanju koje je na snazi u Ukrajini, no Zelenski je razmatrao da se pozove na posebne odredbe kako bi organizirao izbore - promjene u zakonu i stranu pomoć kojom bi se platio trošak održavanja izbora.

Rekao je da bi se kandidirao i drugi put. Ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao za vikend da predsjednik razmatra za i protiv razloge održavanja izbora u ratno vrijeme. Bilo je nekih poziva izvana, posebice od republikanskog senatora Lindseyja Grahama, da se održe izbori kao dokaz da su ukrajinske demokratske institucije u dobrom stanju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije