PORUKA

Zelenski majkama ruskih vojnika: 'Volite svoju djecu više nego što se bojite svoje Vlade'

18.03.2022.
u 07:07

Obitelji nekih od vojnika su dobile informaciju da su poginuli, iako su u zatočeništvu i živi - tvrdi ukrajinski predsjednik.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je svima onima koji se žele pridružiti ruskim snagama da će im to "biti najgora odluka u životu". - Dug život je bolji od novca koji vam je ponuđen za kratak život - kazao je i ustvrdio da Ukrajina ima informacije o tome da ruska vojska regrutira plaćenike iz drugih zemalja, no dodao je kako im to neće pomoći.

- Još je ruskih ročnika zarobljeno. Među njima, ima onih koji se odbijaju vratiti u Rusiji. Mnogo je onih o kojima se ne priča u Rusiji. Obitelji nekih od vojnika su dobile informaciju da su poginuli, iako su u zatočeništvu i živi. Zelenski se posebno obratio Rusima.

- Svaka majka koja zna da je njezin sin poslan u rat u Ukrajinu mora provjeriti gdje joj je sin. Pogotovo one koje ne mogu stupiti u kontakt sa svojom djecom, one kojima je rečeno da su njihova djeca mrtva, ali nisu dobili njihova tijela. Na internetu su objavljeni brojevi telefona koje možete nazvati i saznati što se dogodilo s vašom djecom. Nismo planirali zarobiti tisuće. Ne treba nam 13 tisuća i više mrtvih ruskih vojnika. Nismo željeli ovaj rat. Željeli smo samo mir. Želimo da volite svoju djecu više nego što se bojite svoje Vlade - kazao je u videu objavljenom u četvrtak navečer, prenosi The Guardian.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?