Ukrajinski predsjednik

Zelenski kaže da se mora ojačati obrana regije Harkiv

Volodimir Zelenski
Ukrainian Presidential Press Ser
04.10.2023.
u 08:18

"Izuzetno je važno da se Harkiv, unatoč svemu, ne samo održi, već pomogne da cijeli naš istok ostane jak", rekao je u svom noćnom video obraćanju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao na jačanje obrane regije Harkiv od ruskih napada nakon posjeta istoimenom gradu na sjeveroistoku Ukrajine u utorak.

"Izuzetno je važno da se Harkiv, unatoč svemu, ne samo održi, već pomogne da cijeli naš istok ostane jak", rekao je u svom noćnom video obraćanju.

O razminiranju i zaštiti energetskih objekata od ruskog granatiranja razgovaralo se na sastancima "sa svim odgovornima za obranu i socioekonomsku situaciju u Harkivu i regiji", rekao je.

"Mnogo je pitanja koja su važna za regiju. Posebice uoči zime. Posebice s obzirom na stalni ruski teror protiv Harkiva, nad regijom i pokušaje okupatora da intenzivira napade na naše položaje."

Odmah na početku rata koji je pokrenula Rusija u veljači 2022., ruska vojska pokušala je zauzeti Harkiv, grad s preko milijun stanovnika udaljen manje od 30 kilometara od granice s Rusijom.

Iako je tajj pokušaj propao, Rusija je uspjela zauzeti veće dijelove tog područja, koje su Ukrajinci uspjeli vratiti tek tijekom ofenzive prošle jeseni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije