Ukrajinski predsjednik

Zelenski iznenadio na prvoj liniji bojišnice: Riskirate svoje živote za sve nas

Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
29.05.2022.
u 18:15

"Želim se zahvaliti svakome od vas za vašu službu. Riskirate svoje živote za sve nas i našu državu", kazao je Zelenski ukrajinskim snagama.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je danas prvu liniji bojišnice regiji Harkiv, kao i grad Harkiv koji je meta žestokog granatiranja od početka rata. 

"Želim se zahvaliti svakome od vas za vašu službu. Riskirate svoje živote za sve nas i našu državu", kazao je Zelenski ukrajinskim snagama. 

Naime, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u svojem obraćanju u subotu da je vrijeme do oslobođenja Ukrajine "sve bliže" te da je samo pitanje vremena kada će vratiti sve što su Rusi osvojili, prenosi CNN.

Ukrajinski branitelji odbili su u nedjelju ruski napadi na Sjeverodonjeck, najveći grad koji je još uvijek pod njihovom kontrolom u regiji Luhansk, ali su pretrpjeli teške topničke napade, rekli su ukrajinski dužnosnici. 

Granatiranje je bilo toliko intenzivno da nije moguće procijeniti koliko je ljudskih žrtava i kolika je šteta, rekao je guverner Luhanska Serhij Gaidai. Proteklih dana uništeni su deseci objekata. 

"Situacija je izrazito eskalirala", rekao je Gaidai.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?