BRUTALNO UBOJSTVO

Zavezao je crnca za auto i vukao ga dok nije umro, sada čeka pogubljenje

Reuters/Pixsell
24.04.2019.
u 20:45

John William King bit će drugi pogubljenik u ovom slučaju. Naime, drugi sudionik Lawrence Russell Brewer pogubljen je 2011., dok je treći, Shawn Allen Berry, osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Deklarirani rasist iz SAD-a danas bi trebao biti pogubljen zbog brutalnog ubojstva crnca otprije gotovo 21 godinu. 

John William King (44) 1998. je uz pomoć još dvojice bijelaca lancem zavezao tada 49-godišnjeg Jamesa Byrda Mlađeg za stražnji dio kamioneta i tako ga vukao nekoliko kilometara po zabačenoj cesti u šumi kod Jaspera u Teksasu. Prvih nekoliko kilometara Byrd je preživio, a onda mu je tijelo raskomadano.

Tužitelji tvrde da je Byrd bio meta zbog svoje rase, piše CBS. Međutim, King je tvrdio da nije riječ o zločinu iz mržnje već preprodaji droge koja je pošla po krivu.

King ne skriva svoje rasističke svjetonazore, a ima i takve tetovaže, uključujući onu crnca s omčom oko vrata koji visi s drveta. U intervjuu 2001. rekao je pak da je uvjereni rasist, ali ne i ubojica.

King će biti drugi pogubljenik u ovom slučaju. Naime, drugi sudionik ubojstva Lawrence Russell Brewer pogubljen je 2011., dok je treći, Shawn Allen Berry, osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Louvon Byrd Harris, jedna od Byrdovih sestara, rekla je da će ona i drugi članovi obitelji nazočiti pogubljenju.

- Mislim da će to biti poruka svijetu da, ako učinite nešto strašno, morate platiti visoku kaznu - rekla je Harris, koja ne vjeruje da će se King pokajati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije