Zarif: Iran će nastaviti podržavati Siriju

26.02.2021.
u 20:05

Iran će nastaviti da podržava sirijsku vladu u njenoj borbi protiv terorizma, izjavio je iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif u telefonskom razgovoru sa sirijskim kolegom Faisalom Mekdadom u petak.

Zarif je ponovno potvrdio da će Islamska Republika Iran nastaviti s podrškom Siriji u raznim poljima i u njenim naporima da osigura  sigurnost i stabilnost širom Sirije, javila je novinska agencija Tasnim.

Šef iranske diplomacije također je naglasio potrebu za rješenjem koje štiti interese, suverenitet i teritorijalni integritet te arapske zemlje.

Sa svoje strane, Mekdad se zahvalio na iranskoj podršci sirijskom narodu na ekonomskom polju s ciljem ublažavanja jednostranih sankcija.

Dvojica ministara također su zatražili od zapadnih država da poštuju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a o Siriji, navodi se u agencijskoj vijesti.

Razgovor dvojice visokih dužnosnika iz regionalnih saveznica uslijedio je nakon američkih zračnih udara u kojima su ubijena najmanje 22 proiranska borca u istočnoj Siriji u petak ujutru, prenosi Xinhua.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?