emotivno pismo

'Zarazio sam se dok sam gasio požare, a sad pljuju po meni'

Privatna arhiva
14.04.2020.
u 19:28

Dio je to emotivnog pisma koji je Gospićanima i cijeloj javnosti napisao 25-godišnji Michelle Šljivić. Michelle je i zapovjednik DVD-a Udbina, mjesta u kojem je proglašena karantena zbog naglog porasta zaraženih. Pismo je napisao kako bi dao lice i poruku od onih koji su oboljeli od korona virusa.

Povod pismu bile su kritike i strah nekih mještana zašto je smješten u đačko-studentskom domu u središtu Gospića, piše 24sata.hr. 

Na Uskrsni ponedjeljak dogodilo se ono što nije mogao zamisliti: test je pokazao da je pozitivan. Iako nema niti jedan simptom. Trebao bi biti kod kuće u samoizolaciji. Ali ne može jer nema dovoljno prostora da bi se osigurali uvjeti izolacije. U kući su još trudna supruga, mlađi brat vojnik i roditelji. Michellea je zato stožer smjestio u trenutačno prazni dom u Gospiću. Nakon što je to objavljeno, većina je građana reagirala pozitivno, ali neki su se zapitali: Zašto nam dovodite zaražene? Tko će odgovarati za taj kretenizam?

Prozvan je i župan Darko Milinović, koji nam kaže kako nikakve opasnosti nema jer su Michelle i još jedan zaraženi smješteni u domu u koji stane 100 ljudi, a oni su sasvim sami. 

Potporu svojem zapovjedniku DVD-a dala je i Općina Udbina. Sam Michelle ispričao nam je da je od početka travnja pa sve do 10. travnja bio s kolegama na terenu jer je gorjelo kraj Gračaca. Dolazili su samo odspavati nekoliko sati kasno u noći. I onda su doznali da je zaražen otac jednog vatrogasca. Odmah su išli u izolaciju u izdvojeni objekt. Testirana su petorica, a samo on i kolega, čiji je otac dobio virus, zaraženi su. Danas je cijela Michelleova obitelj testirana i čekaju rezultate. Zabrinut je za suprugu i obitelj.

- Znao sam za opasnost, ali morali smo ići na teren. Vjerovao sam da je rizik ipak manji jer sam mlađi. Svima bih poručio da slušaju upute stožera i ovu bolest shvate ozbiljno kako bi nam se što prije vratio stari život na koji smo naviknuli. Nama koji smo oboljeli puno znači riječ podrške, male geste, a najgore je da se oboljeli stigmatiziraju – rekao nam je Šljivić, koji zahvaljuje i osoblju i stožeru.

U svojem pismu svima je postavio pitanje: 

- Kako biste se osjećali da je zaražen netko iz vaše obitelji? 

- Ja sam mladi čovjek koji ima suprugu i čekamo prinovu. Ja sam mladi čovjek koji ne može biti s njom kad sam joj najpotrebniji, ne mogu biti sa svojim roditeljima. Ja sam jedan od onih koji nemaju stan od 100-150 kvadrata pa da mogu samoizolaciju imati u svom domu. Što da sam vaš sin i da mi je civilni stožer omogućio sve ovo? Stavite se u poziciju mojih roditelja i da vaš sin, ako ga imate, ne daj bože dobije korona virus – poručio je Michelle onima koji su kritizirali što je smješten u Gospić.

Njegov otac Ilija Šljivić rekao nam je da je Michelle divan dečko, koji požrtvovno radi i poručio: “Ja sam bio vojnik, drugi sin je vojnik, nismo zaslužili ovakvo pljuvanje!”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije