U GRČKOJ LUCI

Zaplijenjeno 26 milijuna lijekova namijenjenih Islamskoj državi

lijekovi
04.06.2016.
u 07:15

Grčke vlasti zaplijenile su u Pireju, najvećoj luci te zemlje, veliku pošiljku lijekova protiv bolova nakon što su obavještene da je ona namijenjena pripadnicima takozvane Islamske države, priopćilo je u petak Odjeljenje za financijski kriminal Grčke.        

Više od 26 milijuna lijekova pronađeno je u kontejneru, koji je registriran da sadrži tekstilnu robu, navelo je to odjeljenje dodajući da su grčki dužnosnici primili pomoć od Uprave za suzbijanje droge SAD-a.

Jedan od dužnosnika, koji je sudjelovao u operaciji, rekao je da su narkotici poslani iz Indije za Pirej i da je trebalo da budu prebačeni drugim brodom u Libiju, prenosi agencija AP.

Grčka je, kako je istaknuo, dobila informaciju da libijska tvrtka, kojoj je trebalo da bude dostavljena isporuka, služi kao posrednik za Islamsku državu koja bi, kako je naveo, koristila te lijekove za svoje borce ili bi ih prodavala radi ostvarivanja profita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije