GRABAR-KITAROVIĆ:

'Žao mi je što je ministar Krstičević tako reagirao. Izjava nije bila uperena protiv njega'

kolinda
Slavko Midžor/PIXSELL
18.07.2017.
u 21:27

S ministrom Krstičevićem nema apsolutno nikakvih prijepora. Moja izjava nije bila uperena protiv njega niti protiv Oružanih snaga. Bilo je pitanje zašto se nije procijenilo da se vojska pozove prije da izađe na teren jer vojska ne može izaći sama od sebe. Neću upirati prstom čija je odgovornost. Apsolutno nije bilo upereno protiv ministra Krstičevića, držim da je on odličan ministar koji jako dobro radi – rekla je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Splitu, nakon sastanka Kriznog stožera na kojem je sudjelovala. 

- U onoj situaciji kakva je bila jučer, posebno zbog vremenskih uvjeta kada se nisu mogli dići kanaderi, pitala sam se zašto snage vojske nisu pozvane ranije, dakle procjena je na lokalnim razinama koja ide na DUZS i onda se poziva vojska koja je u konačnici i pozvana – rekla je Grabar Kitarović. Dodala je kako je problematično bilo što je usred požara bila raketna baza Žrnovnica koju je vojska izvrsno obranila.

Treba utvrditi uzroke požara 

- Ne bih htjela da se moja izjava protumači kao protiv ministra Krstičevića i OS – izjavila je Grabar Kitarović, a na pitanje tko je trebao pozvati vojsku ponovila je kako vatrogasni zapovjednici na terenu odlučuju o tome, obavještavaju DUZS i on poziva vojsku. - Svakako jesam bila kritična prema nekim elementima, jer opožareno je veliko područje, ali mora se reći da su učinjeni nadljudski napori vatrogasaca, oružanih snaga i civila što je za veliku pohvalu i za nakloniti se onima koji su radili cijelu noć. Sad treba napraviti izvješće, utvrditi uzroke požara i zašto je došlo do spajanja požara – zaključila je predsjednica. Kaže da nema informacija o uzrocima požara, ali ne treba isključiti ni da su namjerno izazvani.

"Žao mi je što je ministar tako emotivno reagirao" Na traženje novinara još je jednom pojasnila svoju izjavu da je vojska mogla doći ranije.

- Moje mišljenja je da je vojska mogla ranije izaći, ali rekla sam da ću konačno mišljenje dati na terenu, u Splitu. Žao mi je što je ministar tako emotivno reagirao, međutim mislim da je to bila i časna reakcija jer je mislio da ga netko proziva na odgovornost, ali voljela bih da smo razgovarali. . Izvješća od sinoć bila su telefonska, parcijalna i medijska, a što se tiče reakcija oružanih snaga, odradili su sjajan posao – rekla je Grabar Kitarović. Nije se čula s Krstičevićem. Očekuje da povuče ostavku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?