nakon više od dvije godine

Youtube ukinuo ograničenja na kanalu Donalda Trumpa

Donald Trump
FENA/Xinhua
17.03.2023.
u 20:24

Internetska video platforma YouTube, u vlasništvu kompanije Alphabet Inc, priopćila je u petak da je ukinula ograničenja na kanalu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, nakon više od dvije godine suspenzije zbog pobune na Capitol Hillu 6. siječnja 2021. godine .

Trump sada ima pristup ključnim polugama za političko prikupljanje sredstava i mogućnost da dosegne svojih 146 milijuna sljedbenika na tri glavne tehnološke platforme, dok se ponovno kandidira za američkog predsjednika 2024. godine.

- Pažljivo smo procijenili kontinuirani rizik od nasilja u realnom svijetu, dok smo balansirali između toga kako da glasači ravnopravno čuju glavne nacionalne kandidate uoči izbora - priopćio je Youtube u tweetu, obrazlažući taj potez.

Kompanija Meta Platforms Inc u ovoj je godini vratila Trampove Facebook i Instagram naloge, dok je novi vlasnik Elon Musk obnovio njegov Twitter nalog u studenome.

Trumpov izborni tim nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Platforma za video streaming zabranila je pristup Trumpu 2021. godine zbog njegove politike poticanja nasilja nakon što su njegove pristalice upale u američki Capitol kada je Kongres potvrđivao pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima, podsjeća Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije