nakon testiranja raketa

Washington pozvao Pjongjang da se suzdrži od daljnjih provokacija

26.07.2019.
u 08:59

Sjeverna Koreja je u četvrtak testirala dvije nove balističke rakete kratkog dometa, priopćili su južnokorejski i američki dužnosnici.

Američki State Department pozvao je Pjongjang da se suzdrži od daljnjih provokacija i kazao kako se i dalje nada nastavku razgovora na radnoj razini koji je zaustavljen nakon neuspjelog sastanka na vrhu u Hanoju u veljači, prenosi Reuters.

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je kako Washington i dalje vidi diplomatski put naprijed i predvidio je nove razgovore "za nekoliko tjedana".

“Želimo da diplomacija radi. Želimo da predsjednik Kim ispuni obećanje koje je dao predsjedniku Trumpu, a to je da će on razriješiti situaciju “, rekao je u intervjuu za televiziju Bloomberg.

Raketni testovi Sjeverne Koreje nisu bili prijetnja po SAD i Južnu Koreju, navodi se u priopćenju zajedničke vojne komande dvije zemlje.

Raketa koju je Sjeverna Koreja testirala u četvrtak preletjela je 600 kilometara i vjeruje se da je novi tip oružja, priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije