Shannon:

Washington će blokirati prodaju ruskih aviona Su-30 Iranu

Thomas Shannon
05.04.2016.
u 18:01

Thomas Shannon, američki državni podtajnik za politička pitanja, izjavio je u utorak da će Sjedinjene Države iskoristiti svoje pravo veta u Vijeću sigurnosti UN-a kako bi blokirale svaku prodaju ruskih borbenih aviona Su-30 Iranu.

- Mi ćemo blokirati odobrenje prodaje borbenih aviona - izjavio je on na saslušanju u senatskom Komitetu za vanjsku politiku, naglašavajući da bi svaka takva prodaja zahtijevala odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a, prenosi Reuters.

Shannon je također kazao da je Obamina administracija otvorena za obnovu Akta o sankcijama, koji ističe krajem 2016., ukoliko se on ne bude odnosio na sporazum svjetskih sila i Teherana o nuklearnom programu Islamske Republike.

- Bili bismo sretni da angažiramo ovaj komitet i Kongres u obnovu Akta o sankcijama, pretpostavljajući da on ne komplicira situaciju i ne spriječava nas da preuzmemo obaveze iz ICPOA (nuklearni sporazum s Iranom) - izjavio je Shannon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?