'SPASIBA ZA DRUŽBU'

Vučić razgovarao s Putinom: Srbijanski predsjednik otkrio što su dogovorili oko plina

29.05.2022.
u 14:16

Vučić je rekao i da je s Putinom razgovarao o proširenju skladišta plina u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju je izjavio da je u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio novi trogodišnji ugovor o opskrbi plinom.

"Ne mogu sada govoriti o cijeni, svi detalji će biti dogovoreni s Gazpromom", rekao je Vučić novinarima, dodavši da se dogovorio s Putinom o tomu da cijena plina bude povezana s cijenom nafte, no nije iznio pojedinosti.  Desetogodišnji srbijanski ugovor o opskrbi plinom s Gazpromom istječe 31. svibnja.

Vučić je rekao i da je s Putinom razgovarao o proširenju skladišta plina u Srbiji. 
"Putin je rekao da ga nazovem ako mislim da bismo trebali razgovarati o još nečemu", kazao je srbijanski predsjednik, Putinov najbliži saveznik u Europi. 
Srbija, kojoj je cilj pridružiti se Europskoj uniji, nedavno se našla pod pritiskom zapadnih zemalja kada je riječ o usklađivanju srbijanske vanjske politike s politikom bloka i u pogledu uvođenja sankcija Rusiji. 

Godine 2008. ta je balkanska zemlja svoj plinski i naftni sektor predala u ruke ruskih tvrtki. 

Gazprom Neft i Gazprom zajedno drže većinski udio u jedinoj naftnoj tvrtki u zemlji, dok je Gazprom većinski dioničar u jedinom skladištu plina u zemlji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?