beograd

Vučić prijeti bojkotom međuvladine konferencije s EU-om

Aleksandar Vučić
12.12.2016.
u 19:25

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se vratiti iz Bruxellesa i da neće nazočiti međuvladinoj konferenciji s Europskom unijom ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu poglavlja 26, objavila je u ponedjeljak navečer Radio-televizija Srbije (RTS).

 Na internetskoj stranici RTS je, kao udarna vijest, objavljeno da je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje.

 "Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Bruxelles i da sutra neće nazočiti međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu", izvjestila je ranije komercijalna televizija Prva.

 Srbijanski premijer otputovao je danas u Bruxelles, a beogradski mediji najavili su da će se prije međuvladine konferencije sastati s povjerenicom za vanjsku politiku Federicom Mogherini.

 "Ukoliko s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Federicom Mogherini ne bude postignut dogovor o deblokadi (poglavlja 26), on će (Vučić) još večeras napustiti Bruxelles i neće nazočiti sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja", javila je TV Prva.

Vijest je u većini beogradskih elektroničkih mediji i portala dnevnih listova objavljena kao udarna i s naznakom "HITNO".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije