predsjednik Srbije

Vučić potvrdio: Izbori u Beogradu održat će se 2. lipnja

aleksandar vučić
Amir Hamzagic/ATA Images/PIXSELL
11.03.2024.
u 08:12

“Izbori u Beogradu bit će 2. lipnja, dok će svi ostali izbori biti u skladu sa zakonskim i ustavnim rokovima”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Ponovljeni lokalni izbori u Beogradu održat će se 2. lipnja, najavio je u nedjelju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon optužbi za prijevaru na izborima održanim u prosincu 2023.

“Izbori u Beogradu bit će 2. lipnja, dok će svi ostali izbori biti u skladu sa zakonskim i ustavnim rokovima”, rekao je predsjednik Vučić na konferenciji za novinare.

Srpska napredna stranka (SNS) predsjednika Vučića proglasila je pobjedu na parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji u prosincu 2023. No oporba i međunarodni promatrači osudili su izbore obilježene prijevarama, uključujući "kupnju glasova" i "viškove glasačkih listića", osobito u Beogradu.

Nakon izbora održani su brojni prosvjedi, a oporba je optužila vladu da je, među ostalim, organizirano dovodila ljude iz susjedne BiH da glasaju kako bi osigurala kontrolu nad glavnim gradom.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
dachaks
11:09 11.03.2024.

Kukala su ovi iz opzicije kako neće 28.aprila izbore u Beogradu i evo Vučić opet uslišio želje.

MA
Marijas1234
10:01 11.03.2024.

Izbori u Srbiji su i prosli put bili regularni, ne znam sta vise Marinika hoce

MA
Marijas1234
09:58 11.03.2024.

Opozicija htela i dobice opet izbore ali bilo sta da urade zna se kome Srbija najvise veruje, a to je Vucic

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije