Predsjednik Srbije

Vučić: Položaj Prištine u potpunosti ovisi o Beogradu

Aleksandar Vučić
30.04.2019.
u 19:03

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Berlinu da Kosovo ne može postati konsolidirana država bez Srbije, te da pozicija Prištine u potpunosti ovisi o Beogradu, dok je Srbija međunarodno priznata država i članica UN-a tako da ne ovisi o Prištini niti joj je potrebno da je Kosovo prizna.

-Njihova pozicija ovisi o Beogradu. Nadam se da će netko imati dovoljno pameti da to razumije - izjavio je Vučić beogradskim medijima nakon susreta u Berlinu s predsjednikom Odbora za europske poslove u njemačkom Bundestagu Günterom Kirschbaumom.

Komentirajući odnos predstavnika Prištine na jučerašnjem summitu s kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, Vučić je ocijenio da je bio vidljiv sukob kosovskog predsjednika Hashima Thacija i premijera Ramuska Haradinaja.

-.Tu ima i njihovog sukoba, ali i igre, kako bi dobili više ustupaka - ustvrdio je Vučić, naglasivši da je na sastanku političkih čelnika zapadnog Balkana u ponedjeljak u Berlinu "Srbija štitila svoje interese".

Kao preduvjet za nastavak dijaloga s Kosovom Vučić je ponovio stajalište i zahtjev Beograda o ukidanju kosovskih pristojbi na robu iz Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije