Predsjednik Srbije

Vučić: Očekujem velike pritiske kada je RS u pitanju

Aleksandar Vučić
09.12.2020.
u 19:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje sve veće pritiske američke administracije kada su u pitanju bh. entitet Republika Srpska i Kosovo, prenose beogradski mediji. 

Vučićeva reakcija uslijedila je nakon što je pred Komitetom za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) održano saslušanje na temu buduće vanjske politike SAD-a prema Balkanu.

- Milslim da se sada vidi koliko sam bio u pravu kada sam govorio da stavovi administracije gospodina Bidena ne idu na ruku Srbiji. Nadam se da će administracija imati drugačiji stav i politiku u odnosu na ovo što su iznijeli u Zastupničkom domu Kongresa. Moramo voditi računa i znamo da su to važni ljudi i da na ozbiljan način moramo odgovarati - rekao je Vučić, prenosi Faktor. 

Podsjetio je kako postoji mogućnost da će se od preostalih pet članica Europske unije tražiti da priznaju neovisnost Kosova.

- Očekujem velike pritiske kada je Republika Srpska u pitanju i kada je Kosovo u pitanju. Bit ćemo u teškoj poziciji. Borit ćemo se istinom, govorit ćemo narodu istinu - istaknuo je Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?