PREDSJEDNIK DAO INTERVJU

Vučić o Putinu: 'Dugo se poznajemo i neću prihvatiti da ga nazivaju Hitlerom ili luđakom i histerikom'

aleksandar vučić
Milos Tesic/ATA Images/PIXSELL
08.04.2022.
u 07:36

Srbija je na Općoj skupštini UN-a ostala sudržana u glasovanju za rezoluciju kojom se Rusija izbacuje iz Vijeća za ljudska prava, za što je rekao da je bio velik pritisak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je svoj prvi intervju za RTS nakon pobjede u prvom krugu predsjedničkih izbora. S Putinom je dugo razgovarao, kazao je, a glavne teme bile su plin, nafta te situacija u Ukrajini. 

- Dugo se poznajemo i ja neću i ne mogu prihvatiti to što ga nazivaju Hitlerom ili luđakom i histerikom. On to nije, on je stabilan i racionalan. Druge je slažete li se vi sa svim konstatacijama. Htio me informirati oko situacije o Ukrajini - objasnio je Vučić.

- Rekao sam mu da mi ne mora govoriti da sam ja predstavnik i predsjednik male zemlje koja ne misli da bi trebala odlučivati ​​o sudbini svijeta, jer mi smo mala, napadnuta država koja zna za sankcije - kazao je. 

 - Postigli smo suglasnost i to je važno za Srbiju. Rekao mi je da situacija u Ukrajini ide po njegovom planu - objasnio je. Istaknuo je da je Srbija u nemogućem položaju. 

- Mi smo vojno, ali ne politički, neutralna država, mi smo na europskom putu - kazao je. 

Srbija je na Općoj skupštini UN-a glasovala za rezoluciju kojom se Rusija izbacuje iz Vijeća za ljudska prava, za što je rekao da je bio velik pritisak. 

- Ne možete shvatiti koliki je bezobrazluk onih koji prijete ovoj zemlji, a suština je da oni žele slomiti slobodarski duh Srbije i sposobnost samostalnog odlučivanja. Vjerujte da je to nemoguća pozicija, a mi i dalje držimo i čuvamo svoju državu, a investitori nam se još najavljuju - dodao je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?