Srbijanski predsjednik

Vučić iz Beča poručio da je optimist uoči posjeta Zagrebu

02.02.2018.
u 16:41

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u petak u Beču da je vrijeme ratova prošlost i naglasio kako se nada da će njegov posjet Hrvatskoj sredinom veljače biti uspješan i smanjiti tenzije između dviju država, izvijestili su beogradski mediji.

Vučić, koji boravi u službenom posjetu Austriji, na zajedničkoj je tiskovnoj konferenciji s austrijskim predsjednikom  Alexanderom Van der Bellenom rekao kako kao mjeru uspješnosti predstojećeg posjeta Zagrebu očekuje da tenzije među dvijema državama budu smanjene, a teme iz prošlosti stavljene po strani.

Srbijanski predsjednik je kazao i da ga "ne zanimaju komentari" tog posjeta koji se čuju i u Zagrebu i u Beogradu, ocijenivši kako oni dolaze od ljudi koji bi željeli "nastaviti ratove drugim sredstvima, pošto im puške nitko ne daje u ruke", izvijestili su beogradski mediji iz Beča.

"Vrijeme za razgovore je pred nama, a vrijeme ratova je prošlost", poručio je Vučić, navodeći kako je i svog domaćina izvijestio o predstojećem odlasku u Zagreb.

"Rekao sam mu da mi i Hrvati imamo čudan odnos, u kojem se prepiremo oko prošlosti, iako nemamo otvorenih pitanja kada je riječ o budućnosti", rekao je Vučić novinarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije