OTKAZAN POSJET LAVROVA

Vučić: Dugo nisam vidio ovakvu histeriju. Ovo je iživljavanje na nama

aleksandar vučić
Amir Hamzagic/ATA Images/PIXSELL
06.06.2022.
u 20:54

Nisam iznenađen. Ja sam govorio i prije da očekujem komplikacije. U dijelu naše javnosti postoji ta skepsa, kazao je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon što je objavljeno kako je otkazan posjet ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Beogradu.  

- Nisam iznenađen. Ja sam govorio i prije da očekujem komplikacije. U dijelu naše javnosti postoji ta skepsa. Oni ne žele čuti što im se govori. Mi smo iz dana u dan pratili situaciju, rute itd. Naravno da morate izraziti nezadovoljstvo. Nezadovoljan sam cijelokupnom atmosferom oko dolaska Sergeja Lavrova u Srbiju. Tu količinu histerije prema tako jednoj maloj zemlji dugo, dugo nisam vidio. Traženo nam je da otkažemo gostoprimstvo - kazao je Vučić i dodao:

- Ne mislim da je to moja osobna hrabrost, već da je to jedan racionalan put u Europi gde nije lako čuti glas razuma i dijaloga. Kada govorim o tome, nije to pitanje sticanja ili gubljenja poena. Mi moramo svoju zemlju sačuavati. Pogledajte sve iz okruženja, njihove medije, pola europskih medija... Nama je u zemlju stigao veliki broj novinara stranih medija da bi napravili sliku Lavrova i Vučića - rekao je Vučić, prenosi Blic.rs.

Ta mala zemlja ne smije postojati, smatra Vučić, misleći na Srbiju.

- Ta histerija je pokazala šta oni žele. Vide da Rusiji ne mogu ništa. I onda dođe do toga da se iživljavaju na jednoj maloj zemlji - kazao je.  Vučić je istaknuo da su Srbija i Rusija tradicionalno prijatelji.

- Što se tiče našeg odnosa o Rusiji, mi smo tradicionalni prijatelji, ali smo osudili upad na Ukrajinu. Neću kao predsjednik države osuditi Dostojevskog. A što čitate, ako ne čitate to? Jel ta histerija otišla toliko daleko? Hajde, recite mi ko je bolji pisac od Dostojevskog - kazao je Vučić i dodao:

- Htio sam pitati Lavrova, kada možemo da dobijemo bolji protupožarni helikopter. Ali ne smijem pitati. Da vas pitam nešto - kako je to Vučić zlikovac? Hoćete to reći članicama NATO? Oni imaju 20 puta više letova. Izgleda da možete samo to da radite maloj Srbiji - naveo je predsjednik. 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
lider
22:37 06.06.2022.

Zašto vi srbi stalno glumite žrtvu? Ovo nema veze sa srbijom. Nato je zatvorio svoj zračni prostor za ruske avione . To je već dugo na snazi i to ste znali.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?