830 MILIJUNA PREGLEDA

Vode se rasprave oko podjele bogatstva: Rastava Billa i Melinde Gates zapalila mreže u Kini

Pierre Perusseau/PIXSELL
05.05.2021.
u 17:57

Među korisnicima u Kini jako se vode polemike oko raspodjele njihovog bogatstva, ali i utjecaju rastave na Microsoft i njihove humanitarne udruge

Rastava Melinde i Billa Gatesa u potpunosti je šokirala javnost u Kini gdje je na hashtag '#Bill Gates' divorce' na kineskoj platformi Weibo skupio preko 830 milijuna pregleda i 66.000 komentara korisnika. 

Usporedbe radi, rastava 2019. godine Amazonovog osnivatelja Jeffa Bezosa i MacKenzie Scott prikupila je 91 milijun pregleda na platformi, prenosi CNN.  Među korisnicima u Kini jako se vode polemike oko raspodjele njihovog bogatstva, ali i utjecaju rastave na Microsoft i njihove humanitarne udruge putem kojih su dosad uložili čak 53,8 milijardi dolara u globalno zdravstvo.  - Ti i Melinda ste jako doprinijeli ljudima diljem svijeta. I ako niste više skupa, nadam se da će vaša organizacija svejedno nastaviti pomagati ljudima, napisao je jedan od korisnika na objavi  na službenom Weibo profilu Billa Gatesa, napisanom na kineskom jeziku.

Facebook je u Kini zabranjen, kao i Google, no Microsoftov Linkedln jedan je od rijetkih zapadnjačkih društvenih mreža koje su dopuštene. No, Bill Gates godinama je gradio odnose s Kinom i pomagao državi u razvijanju software industrije. Tako je 2006. godine u svom domu u Washingtonu ugostio i bivšeg kineskog predsjednika Hua Jintaoa, a prošle godine je dobio i zahvalu trenutnog predsjenika Xi Jinpinga zbog pomoći u borbi s COVID-om 19.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?