Zapad strahuje

Visoki izvor: Kim Jong Un će upotrijebiti nuklearke!

KCNA/REUTERS/PIXSELL
02.05.2017.
u 19:30

Jedan od najviših izvora iz Sjeverne Koreje je potvrdio ono čega se Zapad najviše boji - u stanju su upotrijebit nuklearno oružje na prvu naznaku prijetnje.  U intervjuu za NBC, Thae Yong Ho, bivši zamjenik veleposlanika u Britaniji, otkrio je kako je Kim Jong Un spreman na sve da bi zadržao svoju poziciju, pogotovo ukoliko posumnja da su mu Amerikanci prijetnja. 

Predsjednik SAD-a Donald Trump je u intervjuu u nedjeljnom Financial Timesu, komentirajući zaoštravanje odnosa između Sjeverne i Južne Koreje, Japana i SAD-a, kazao: - 'Kina će ili odlučiti da nam pomogne oko Sjeverne Koreje ili neće. Ako Kina ne riješi Sjevernu Koreju, mi ćemo.' Iako se nagađa kako Sjeverna Koreja još uvijek nema mogućnosti lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa koje bi uistinu dosegnule SAD, svakako takve izjave izazivaju zbrinutost. Očito je da je SAD i dalje u prednosti, piše Business Insider, no bilo kakva akcija protiv Sjeverne Koreje mogla bi izazvati kontranapad i upotrebu neželjenog nuklearnog oružja. Južna Koreja i Japan te njihovi stanovnici bili bi u najvećem riziku, a upotreba nuklearnog oružja mogla bi odnijeti milijune života. 

Zamjenik veleposlanika je također naglasio kako je KIm Jong Un čovjek koji ne preza ni pred čim. 'Ubio je svog ujaka i polubrata. On je čovjek koji će ukloniti bilo što i bilo koga tko mu stoji na putu'. 

S druge strane je Trump koji je najavio će skorašnji sastanak s predsjednikom Kine Xi Jinpingom i najavio da će s njim razgovarati o Sjevernoj Koreji, prenosi Express.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?