veliki uspjeh

VIDEO Ukrajina objavila snimku sa Zmijskog otoka: "U tijeku je čišćenje od ruskog smeća"

Zmijski otok
Foto: PLANET LABS PBC/REUTERS
03.07.2022.
u 18:53

Zmijski otok je možda veličine kvadratnog kilometra, ali rusko povlačenje je veliki uspjeh Ukrajine te bi to moglo imati važne posljedice za cijeli svijet

Ruske snage u četvrtak su napustile Zmijski otok u velikoj pobjedi Ukrajine koja bi mogla ublažiti rusku blokadu izvoza žitarica. Ukrajina je priopćila da je istjerala ruske snage napadima tijekom noći.

Zmijski otok je možda veličine kvadratnog kilometra, ali rusko povlačenje je veliki uspjeh Ukrajine te bi to moglo imati važne posljedice za cijeli svijet.

Naime, ako Crno more ponovo postane sigurno za izvoz hrane to bi značilo kako se neće dogoditi ono najgore od čega svijet strahuje, a to je glad diljem svijeta jer žitarice u ukrajinskim silosima nisu došle do svojih kupaca.

Ukrajinsko ministarstvo obrane jučer je na Twitteru objavilo snimku ukrajinskih napada na ruske položaje na Zmijskom otoku uz opis:  "Čišćenje Zmijskog otoka od ruskog smeća. Nastavit ćemo s oslobađanjem okupiranog ukrajinskog teritorija''.

 

 

"KABOOM!" objavio je na Twitteru Andrij Jermak, predstojnik ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. "Nema više ruskih vojnika na Zmijskom otoku.

Naše oružane snage odradile su sjajan posao. Rusi su kazali kako su ''kao znak dobre volje'' dovršili obavljanje zadataka na Zmijskom otoku i povučena je postrojba koja je tamo bila postavljena", navelo je rusko Ministarstvo obrane.

Naveli su i to da taj potez pokazuje međunarodnoj zajednici da "Ruska federacija ne ometa napore UN-a da organizira humanitarni koridor za otpremu poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine".

Dodali su i to da odluka o povlačenju njihovih vojnika znači da Kijev više ne može sugerirati da je prehrambena kriza i nemogućnost da izvezu žitarice zbog "ruske kontrole na sjeverozapadnom dijelu Crnog mora".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?