TRAŽE VOZAČA

VIDEO U Bugarskoj pronađeno 18 mrtvih migranata u kamionu, među njima i dijete

REUTERS
17.02.2023.
u 18:17

Ostala 34 migranta, među kojima je i petero djece, prevezeno je u bolnicu u Sofiji. Neki se nalaze u kritičnom stanju, no izvan su životne opasnosti

Najmanje 18 osoba pronađeno je mrtvo u napuštenom kamionu nedaleko od glavnog grada Bugarske, potvrdila je bugarska policija u petak. Među 18 osoba koje su pronađene bilo je i jedno dijete. Naime, migranti su se nalazili u skrivenom odjeljku unutar kamiona koji je prevozio drva, izvijestilo je bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući kako je kamion pronađen nedaleko od sela Lokorsko.

Ostala 34 migranta, među kojima je i petero djece, prevezeno je u bolnicu u Sofiji. Neki se nalaze u kritičnom stanju, no izvan su životne opasnosti, javlja Reuters.

- U kamionu je nedostajalo kisika. Bilo im je hladno, bili su mokri te nisu jeli nekoliko dana ranije - kazao je to ministar zdravstva Asen Medzihiev. 

Policija je trenutno u potrazi za vozačem kamiona koji je trenutno u bijegu. 

Bugarska je inače dijelom rute kojom se migranti s Bliskog istoka te Afganistana koriste kako bi ušli unutar Europske unije. Većina njih ne ostaje u toj zemlji, već im je cilj stići do zapadnih zemalja. 

Jedno od najsmrtonosnijih slučajeva migranata dogodilo se 2015. kada su tri bugarska vozača kamiona uhićena su i kasnije optužena za smrt 71 migranta pronađenog mrtvog pored austrijske autoceste.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?