STIGLA PRAVA ZIMA

VIDEO Snijeg zabijelio Zagreb, za sutra izdano žuto upozorenje, temperatura će jako pasti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
11.12.2022.
u 19:18

Snijeg je u nizinama počeo padati u subotu navečer. Tako se zabijelila okolica Zagreba, Varaždin, Bjelovar, Daruvar, Križevci, Varaždin... DHMZ izdao je brojna upozorenja.

Zagrepčane su danas razveselile snježne pahulje u poslijepodnevnim satima. DHMZ je najavio mjestimične oborine popodne i navečer, a u unutrašnjosti susnježicu ili snijeg. 

Iz metropole nam stižu brojne fotografije snježnih pahulja koje su počele stvarati pokrivač na ulicama Zagreba. Dio glavnog grada Hrvatske snijeg je zabijelio i u subotu navečer, a za sutra je najavljeno razvedravanje. Snijeg je u nizinama počeo padati u subotu navečer. Tako se zabijelila okolica Zagreba, Varaždin, Bjelovar, Daruvar, Križevci, Varaždin... 

DHMZ izdao je brojna upozorenja. 

"Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama", stoji u upozorenju.

HAK upozorava na zimske uvjete na cestama. Puše i olujni vjetar pa su na snazi ograničenja u prometu. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

Sutra slijedi postupno razvedravanje sa zapada, no još u noći i ujutro na jugu zemlje oblačno s kišom, te u gorju i u središnjim predjelima sa snijegom. Popodne posvuda barem djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab, a na moru umjerena bura i sjeverozapadnjak. 

Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -1, a na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 4, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Navečer osjetno hladnije. 

Zbog hladnoće za sutra je izdano žuto upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju jer će se temperature spuštati i do -7 stupnjeva Celzijevih. 

U gospićkoj regiji živa na termometru mogla bi se spustiti do -11 stupnjeva.  

Čitateljica nam je poslala snimku snijega na autocesti A1 kroz Liku gdje također obilno pada.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije