OSMERO OZLIJEĐENIH

VIDEO Slavlje se pretvorilo u kaos: Navijači s mosta skakali u bus Argentinaca, doček prekinut

Argentina slavlje
CRISTINA SILLE/REUTERS
21.12.2022.
u 07:07

U proslavi na dan finala ozlijedilo se čak 340 navijača, a bez povreda nije prošlo ni jučer. Ukrali su i vozilo federalne policije. Reprezentativci su na kraju preseljeni u helikoptere.

Oko četiri milijuna navijača okupilo se u Buenos Airesu kako bi dočekalo pobjednike Svjetskog prvenstva u Kataru, reprezentaciju Argentine.

Situacija je polako izmicala kontroli jer su se gaučosi gradom provozali u autobusu s otvorenim krovom, u kojeg su navijači onda pokušavali uskočiti s mosta. 

 

 

Kako navodi AFA-e, problemi su nastali kada su dvije osobe s mosta skočile prema autobusu, a jedan od njih pao na cestu. 

Policija je ubrzo presrela autobus i reprezentativce preselila u helikoptere te ih odvela ih u kamp reprezentacije. Tako nisu mogli nastaviti svoje putovanje.

- Svjetski prvaci će cijelu rutu preletjeti u helikopterima, jer je postalo nemoguće nastaviti putovanje cestom, zbog ekplozije narodnog veselja. Nastavimo slaviti u miru i pokažimo im našu ljubav i divljenje - napisala je na Twitteru Gabriela Cerruti, glasnogovornica argentinskog predsjednika Alberta Fernandeza.

U proslavi na dan finala ozlijedilo se čak 340 navijača, a bez povreda nije prošlo ni jučer. 

- Zasad imamo osmero ozlijeđenih s prijelomima ruku i nogu zbog penjanja na semafore i razna mjesta na koja se ne bi smjeli penjati - rekao je voditelj hitne službe Alberto Crescenti u poslijepodnevnim satima. 

Foto: MARTIN VILLAR/REUTERS

Bilo je još dosta scena pa je tako netko ukrao i vozilo federalne policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije