vojne bae u Srbiji

VIDEO Kosovska policija objavila snimke vojne obuke terorističke grupe prije upada na sjever

Screenshoot
02.10.2023.
u 07:48

Ministar unutarnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla iznio je detalje s dokazima da su napadači dugo pripremani u vojnim bazama srpske vojske unutar Srbije, piše Telegrafi.

Svecla je na konferenciji za novinare rekao kako je Srbija u više navrata pokušala reći da nema nikakve veze s ovim napadom, ali činjenice koje će biti objavljene dokazuju da su pripreme, obuka i vježbe ove grupe izvedene u vojnoj bazi za obuku kod Jagodina kao i na Kopaoniku.

Ove snimke, naglašava, dali su dronovi terorističke skupine, koje je zaplijenila policija Kosova, prenosi Klix.ba.

Kazao je kako su napadači planirali otvoriti dugi podzemni kanal od Banjske prema Srbiji, za opskrbu iz Srbije. Sveçla je rekao da je u napadu na kosovsku policiju sudjelovalo više od 90 ljudi.

U nastavku donosimo videosnimke koje je objavila Kosovska policija.

Snimke od 26. augusta 2023. prikazuju slike s Kopaonika u Srbiji, odnosno odmarališta i hotela Grey u vlasništvu Milana Radoičića.


 


Snimke od drugog rujna 2023., također su s Kopaonika, u blizini prostora u vlasništvu Milana Radoičića. Ovaj snimak pokazuje testiranje odjeće koja je protiv termalnih kamera.

 

 

 

Ostale snimke pokazuju završne vježbe grupe koju je Kosovo nazvalo terorističkom na poligonu srpske vojske Pasuljanske livade.

Prema snimcima od 20. kolovoza 2023., čini se da su provodili operativno taktičke vježbe za napade, podijeljene u nekoliko grupa u različitim smjerovima opremljene dugim oružjem i vojnom opremom. Ovdje možete vidjeti motorna vozila, gdje se prema snimcima vidi da je grupa simulirala napad, a simulirano je i ranjavanje pripadnika terorističke grupe kao i pružanje prve pomoći.

 

 

 

U videu od 20. rujna 2023. prikazana je snimka gdje je grupa naišla na otpor i gdje je simulirana podrška oklopnim vozilima (HUMVEE).

 

 

 

U sklopu ove vojne vježbe terorističke grupe vide se i vozila (HUMVEE), a sumnja se da je u istoj vježbi korišteno i jedno od vozila koje je kosovska policija zaplijenila u terorističkom napadu 24. rujna 2023. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?