Brazil

Veliko nevrijeme u blizini Rio de Janeira, 18 poginulih

16.02.2022.
u 10:11

Najmanje 18 osoba je poginulo u klizištima i poplavama prouzročenim obilnim padalinama u utorak u turističkom gradu sjeverno od Rio de Janeira, rekli su iz vatrogasne jednice brazilske savezne države Rio de Janeiro. 

- Do sada je potvrđeno 18 smrtnih slučajeva prouzročenih klizištima i poplavama u posljednjih nekoliko sati, objavila je vatrogasna služba Rio de Janeira.

Rečeno je da je više od 180 vatrogasaca i drugih spasilaca na licu mjesta u gradu Petropolisu, gdje je pokopan posljednji brazilski car Pedro II, 68 kilometara sjeverno od grada Rio de Janeiro.

Gradske vlasti su proglasile "stanje katastrofe" jer su mnoge kuće uništene, javlja AFP.

U gradu Petropolis palo je 260 milimetara kiše za manje od šest sati, više nego što se očekivalo za cijeli mjesec veljaču, prema meteorološkoj agenciji MetSul.

Najjači pljusak je prošao, ali se očekuje da će se umjerenije padaline nastaviti nekoliko sati, saopćile su vlasti.

Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro, na službenom putu u Rusiju, objavio je na Twitteru da je u tijeku sa tragičnim dešavanjima i apelirao na ministre da pruže "trenutnu pomoć žrtvama".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?