'SRBIJA PROTIV NASILJA'

Veliki prosvjed u Beogradu: Traže se ostavke, ukidanje reality emisija...

prosvjedi Beograd
Foto: Armin Durgut/Pixsell
1/2
08.05.2023.
u 19:32

Najavljeni su i zahtjevi za smjenom vodstva javnog servisa zbog emitiranja programa koji promiče nasilje i kriminal

Poslije trodnevne nacionalne žalosti svi učenici u Srbiji vratili su se u ponedjeljak na redovitu nastavu, osim u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. svibnja 13-godišnji učenik očevim pištoljem ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šest učenika i nastavnicu. 

Od jutra su u svih 1.800 škola u zemlji raspoređeni su policajci, a bit će pojačano prisustvo policije i na svim javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, uključujući i prosvjedno okupljanje koje je u 18 sati počelo u Beogradu, kojim se želi ukazati na društvene probleme iz kojih su, u samo dva dana prošloga tjedna, proizišla dva masovna ubojstva.

Srbijanska oporba je za 18 sati ispred zgrade Skupštine Srbije zakazala prosvjed pod nazivom "Srbija protiv nasilja".

Kako je ranije objavila agencija Beta, na skupu se, između ostalog, traži smjena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Beograd: Prosvjed "Srbija bez nasilja" organiziran bez obraćanja političara

Traži se također i ukidanje reality emisija te emisija koje promiču nasilje, agresiju, nemoral i primitivizam, kao i zabranu tiskovnih medija koji promiču primitivizam i emitiraju lažne vijesti. Uz to najavljeni su i zahtjevi za smjenom vodstva javnog servisa zbog emitiranja programa koji promiče nasilje i kriminal.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?